Do góry

Desery Przepis na:

Cielaczek

Cielaczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 2020

Pyszne i dobre na akie bez okazyjne spotkania :)

Składniki

  • Ciasto ciemne
  • cukier, 3/4 szklanki
  • margaryna (do ciemnej masy), 1/4 kostki
  • woda, 7 łyżek
  • cukier waniliowy (do ciemnej masy), 1 saszetka
  • kakao, 3 łyżki
  • po ostudzeniu dodać:
  • mąka, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia, 1 łyżka
  • żółtka (do ciemnej masy), 3
  • białka (do ciemnej masy), 3
  • masa serowa
  • Ser biały, 1/2 kg
  • cukier - puder, 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy (do masy serowej), 1 saszetka
  • budyń śmietankowy lub lub waniliowy, 1
  • margaryna (do masy serowej), 1/2
  • żółtka (do masy serowej), 3
  • białka (do masy serowej), 3
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO CIEMNE. Ubić białka. Reczte składników włożyć do rondla i gotować aż do powstania cieczy. Połączyć białka z cieczą.

  2. MASA SEROWA. Margaryn rozpuścić. Ser zmielić. Wszystko połączyć.

  3. Wlać ciemną masę na blachę. Potem kłaść łyżką masę serową.

  4. Piec w temperaturze ok. 175 stopni - 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń