Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na soli"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 793
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 288
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 117
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 793
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 915
Składniki
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Sznycle cielęce lekko rozbij. Suchą patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką, mocno rozgrzej. Wsyp sól morską. Ułóż sznycle cielęce i na małym ogniu smaż 4-5 min z każdej strony. Sznycle zdejmij.
Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Włóż sznycle, smaż kilka minut na delikatny rumiany kolor (sprawdź, czy mięso jest usmażone w środku). Sznycle oprósz pieprzem. Podaj np. z purée ziemniaczanym.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie