Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina po holsztyńsku

Cielęcina po holsztyńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2027 Ocena: 45641

Dodano:

Odsłon: 3712

Niesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u mnie z tostami.

Składniki

  • 4 kawałki cielęciny po 100 g każda
  • sałata
  • 2 łyżki oleju
  • 4 jajka
  • 200 g łososia wędzonego
  • kilka filecików anchois
  • 2 łyżki kaparów
  • buraczki marynowane (plastry)
  • sól ,pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 26 stycznia 2015 Fajne :) ale o jaką część cielęciny chodzi? I czy mi się wydaje, czy ona jest ze skórą?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 25 stycznia 2015 Niesamowite, ale jakie smaczne połączenie. Delikatne mięsko w cudownym towarzystwie. I jeszcze buraczki - czego chcieć więcej? Pycha! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń