Do góry

Przekąski Przepis na:

cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym

cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3781

Dodano:

Odsłon: 7582

delikatne smaczne mięsko z dodatkiem aromatycznego sosu

Składniki

  • 1 kg młodej cielęciny
  • 1 czerwona papryka
  • 30 dag pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 0,5 szklanki śmietany 30%
  • delikat do mięs Knorr
  • pieprz, wegeta, papryka ostra w proszku
  • olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na dużej patelni rozgrzać olej , mięso umyć pokroić w plastry, delikatnie podsmażyć z obu stron z czosnkiem i cebulą pokrojoną w kostkę, po chwili podlac wodą i gotować do miękkości mięsa , między czasie dodać paprykę i pieczarki pokrojone w paski lub kostkę. gotować do odparowania wody dodać śmietaną i delikatnie podgrzewać aż zrobi się sosik , przyprawić przyprawami do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń