Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina w sosie własnym.

Cielęcina w sosie własnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 1891

Dodano:

Odsłon: 731

Mięso delikatne, łagodne w smaku.

Składniki

  • - Cielęcina bez kości - 0,5 kg
  • - Masło klarowane
  • - Sól, pieprz
  • - Czosnek - 4 ząbki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cielęcinę umyć i pokroić w plastry, przyprawić pieprzem i solą.
    Podsmażyć z obu stron na maśle klarowanym.
    Następnie przełożyć do brytfanny razem z masłem na którym smażyliśmy. Dodać czosnek.
    Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 1,5 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń