Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcy bruścik w sosie śmietanowym.

Cielęcy bruścik w sosie śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14125

Dodano:

Odsłon: 113

Cielęcina przygotowana w wersji dla dzieci ,minimalna ilość soli i przypraw,ale smak przepyszny.

Składniki

  • 1,5kg cielęciny ,bruścik
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • Ziele angielskie 4szt
  • liście laurowe 3 szt
  • 2 lyżeczki lubczyku suszonego
  • łyżeczka czosnek suszony
  • łyżecza przyprawy d gulaszu
  • kopiata łyżka mąki
  • masło łyżka
  • 2 kopiate łyżki śmietany 18%
  • maggi
3-4 os. > 60 min średnie drogie

Przygotowanie

  1. Umytą cielęcinę podzielić na części i dać do rondla.
    Zalać wodą tyle by przykryło mięso.
    Dodać ziele,liście laurowe,czosnek,lubczyk,i pozostałe składniki.

    Gotować 1 godz.jeśli mięso jest twardawe dalej gotwać.

    Osobno na patelni zrumienić na maśle cebulę pokrojoną w piórka oraz marchew pokrojoną w talarki.


    Dodać do miękkiego mięsa.



    W odrobinie zimnej wody roztrzepać mąkę ,zalać cielęcinę,a na koniec dodać śmietanę roztrzepaną z odrobiną sosu.


    Zagotować,doprawić delikatnie do smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 14 sierpnia Wygląda świetnie i mogę być na ten moment dzieckiem :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 sierpnia Przepyszne! po dawnemu dzieci karmilo sie tylko cielecina. ale nie wiem co to jest bruscik? mostek? teraz bedzie za mna chodzil. Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pieprzyczfantazja 13 sierpnia jestem trochę starsza, ale też bym zjadła :D pysznie! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń