Do góry

Dania główne Przepis na:

ciemny makaron z kurczakiem, fasola i pieczarkami

ciemny makaron z kurczakiem, fasola i pieczarkami

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4218

Dodano: 25.04.2013

Odsłon: 6579

Kolejny smaczny, zdrowy i dietetyczny obiadek :)

Składniki

  • 100 g ciemnego makaronu
  • 200 g pieczarek
  • 200 g piersi kurczaka
  • puszka czerwonej fasoli (po odsaczeniu 240 g)
  • cebula dymka ze szczypiorkiem (wg uznania, ja dodalam caly peczek)
  • sol, pieprz, mielona slodka papryka
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac wg instrunkcji na opakowaniu. Ugotowany przelac zimna woda i odcedzic.

    Pieczarki pokroic w cienkie polplasterki, cebule dymke ze szczypiorkiem posiekac, piers pokroic na male kwadraciki. Do duzej patelni wlozyc pieczarki i mieso, podlac 1/4 szklanki wody, dodac przyprawy i dusic ok 15 minut- po tym czasie dodac cebulke, dusic ok 5 min.

    Fasole wysypac na sito, przelac obficie zimna woda i zostawic do odsaczenia. Fasole dodac do miesa i pieczarek, wsypac ugotowany makaron, dobrze wymieszac. Dusic razem ok 2-3 minut do polaczenia sie smakow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 25 kwietnia 2013 Bardzo fajny pomysł na obiad zabieram sobie :-)))Pozdrawiam

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 25 kwietnia 2013 Pyszne, podobnie robię tyle że z ryżem :)))pozdrawiam i zostawiam kciuka :)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń