Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wodę podgrzewasz do lekko ciepłej. Wrzucasz drożdże, dosypujesz cukier i mieszasz żeby się połączyło Wsyp mąkę do miski. Wodę podgrzej do lekko ciepłej, wrzuc do niej pokruszone drożdże, dosyp cukier i wymieszaj, aby się połączyło. Wsyp mąkę do miski, posól i wymieszaj. Dolej do mąki wodę z drożdżami, wymieszaj, ugniataj aż się połączy. Dolej oliwę i ugniataj do uzyskania właściwej konsystencji, czyli dopóki ciasto zacznie odchodzi od ręki. W razie potrzeby dodaj trochę z maki i wody. Wyłóż ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Możesz je przed wyłożeniem na blachę rozwałkowa na stolnicy z odrobiną mąki, aby uzyska równą powierzchnię.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
1) Wodę podgrzej do lekko ciepłej. Dodaj do niej pokruszone drożdże, dosyp cukier i wymieszaj. 2) Wsyp mąkę do miski, posól i wymieszaj. 3) Dolej do mąki wodę z drożdżami, wymieszaj, ugniataj aż się połączy. 4) Dolej oliwę i ugniataj do uzyskania właściwej konsystencji, czyli dopóki ciasto zacznie odchodzi od ręki. W razie potrzeby dodaj trochę z maki i wody. 5) Wyłóż ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę. Możesz je przed wyłożeniem na blachę rozwałkować na stolnicy z odrobiną mąki, aby uzyskać równą powierzchnię. Rada nr 1: Im wyższa temperatura w piecu, tym pizza lepsza. Rada nr 2: Najpierw ciasto lekko podpiekam w piekarniku, potem wyjmuję je, smaruję sosem pomidorowym i nakładam resztę składników.