Do góry

Przekąski Przepis na:

Coca de recapte

Coca de recapte

Autor: Kinusia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano: 29.01.2010

Odsłon: 11166

Błyskawiczne przygotowanie, doskonały smak, można jeść na ciepło i na zimno!

Składniki

  • cebula, 2 szt. średnie
  • Papryka czerwona, 1/2 szt.
  • papryka żółta, 1/2 szt.
  • kiełbaski typu frankfurterki (podwędzane o wyraźnym smaku), 8-10 szt.
  • tuńczyk z puszki, 2-3 puszki (małe)
  • ciasto francuskie (gotowe), 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek, 5 łyżek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i paprykę pokroić w cieniutkie "piórka" i udusić na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, tak by warzywa były miękkie i lekko przyrumienione - nie solić-

  2. Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na blasze i po nakłuwać widelcem

  3. Na ciasto położyć cebulę i paprykę, a następnie położyć na przemian kiełbaski i tuńczyka.

  4. Każdy dodatek jaki lubicie jest mile widziany np.: plastry pomidora, wędzone sardynki w całości, gotowane jaja na twardo, kapary, oliwki

  5. Piec w rozgrzanym piekarniku około 20 min. (tak by ciasto nabrało pięknego złocistego koloru)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mniamu 22 lutego 2010 ...mniamu, wszystko co lubię...zrobię napewno :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń