Do góry

Sałatki Przepis na:

Coleslaw

Coleslaw

Autor:

Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 8763

Dodano:

Odsłon: 27625

Coleslaw

Składniki

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, marchew i cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wrzucamy do miski, odstawiamy. Z reszty składników robimy sos, którym polewamy zawartość miski. Trzeba ją obficie posolić i popieprzyć. Dokładnie mieszamy, ja mieszałam ją rękami, lekko ugniatając warzywa. Wkładamy ją na parę godzin do lodówki, najlepsza będzie na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń