Do góry

Sałatki Przepis na:

Coleslaw z kapusty pekińskiej

Coleslaw z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 418 Ocena: 7758

Dodano:

Odsłon: 45182

Coleslaw z kapusty pekińskiej

Składniki

  • 1 duża kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pół łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej drobno pokrojoną cebulę i startą na grubych oczkach marchew. Resztę składników wrzucamy do słoiczka, zamykamy i energicznie mieszamy. Powstały sos wlewamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 01 września 2017 Gratulujemy! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów sierpnia :)
Szczegóły znajdziesz tutaj:https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-sierpnia,1899887,a,.html

Pozdrawiamy :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń