Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Comber marmurkowy z borówkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Borówki umyj i osusz. Połowę owoców przełóż do rondelka, podgrzewaj na małym ogniu przez ok. 5 min, od czasu do czasu mieszając. Następnie rozdrobnij je blenderem na mus i przetrzyj przez sito. Galaretki wsyp do miski, wlej 500 ml wrzącej wody i mieszaj, aż galaretki się rozpuszczą. Wystudź. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody.
Śmietankę ubij mikserem na sztyw no. Do miski włóż serek homogenizowany, wsyp cukier puder, zmiksuj. Dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj. Na koniec wlej tężejące galaretki, wymieszaj łyżką lub mikserem na małych obrotach. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj mus z borówek, przestudzoną żelatynę oraz część borówek, wymieszaj. Do drugiej dodaj pozostałe borówki.
Podłużną formę wyłóż folią spożywczą – tak, by jej końce wysta wały poza foremkę. Wlej tężejącą masę borówkową a na nią jasną masę. Całość delikatnie wymieszaj widelcem. Na wierzchu ułóż herbatniki. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 230 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie