Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cordon bleu z indyka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Filety z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku. Pokrój na kawałki i ostrożnie ubij przez folię spożywczą. Mięso oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie umyj sałatę, porwij ją na kawałki i włóż do miski. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej sałatę sosem.
Na każdym kawałku mięsa połóż plaster szynki i żółtego sera. Mięso złóż na pół i połącz krawędzie, zbijając je tłuczkiem. Jajko wbij do talerza, wlej mleko i wsyp trochę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj lub ubij trzepaczką.
Nadziewane kotlety obtaczaj kolejno w mące, masie jajecznej i bułce tartej. Obsmaż je w wysokiej temperaturze tak, by ser nie wyciekł. Usmażone przełóż na papierową serwetkę, która odsączy zbędny tłuszcz. Danie podawaj z sałatą, kawałkami cytryny i sosem borówkowym.Źródło: Na żywo