Do góry

Śniadania Przepis na:

Croissanty z musem jabłkowym

Croissanty z musem jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 561

Dodano:

Odsłon: 1956

Rogaliki z ciasta francuskiego z musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie ( na croissanty)
  • jabłka 2 szt
  • cukier 2 łyżki
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • cynamon mielony 1 łyżeczka
  • jajko 1 szt
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować.

  2. Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon.
    Mieszając gotować przez kilka minut.

  3. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów

  4. Włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.

  5. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

  6. Posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem.

    Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń