Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Crumble ze śliwkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Do miksera wrzuć mąkę, cukier trzcinowy, margarynę bezmleczną (lub klarowane masło) oraz płatki owsiane. Zmiksuj na sypkie ciasto.
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Jeśli są mrożone, całkowicie rozmroź. Owoce porozkładaj w kokilkach (z możliwością pieczenia w piekarniku) skórką do dołu. Całość posyp cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Śliwki równomiernie posyp kruszonką. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz przez 20-30 minut, aż kruszonka równomiernie się zrumieni. Możesz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania: 45 minut (bez ewentualnego rozmrażania) 60 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień