Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty deser polecam wszystkim miłośnikom śliwek. Można go podawać z bitą śmietaną lub lodami, ale i bez nich jest bardzo smaczny.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 828
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 828
Składniki
Foremkę do tarty wysmarować masłem. Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć je w foremce podwójną warstwą. Posypać cukrem i cynamonem. Z mąki, masła i cukru zarobić kruszonkę. Posypać na śliwki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 30-35 minut, aż kruszonka zbrązowieje. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.