Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukina faszerwana 2

Cukina faszerwana 2

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6529

Dodano:

Odsłon: 11858

Szybkie w wykonaniu i bardzo sycące.Dzieciaki chętnie je zjadają:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie myjemy,odcinamy końce,przekrawamy wzdłuż i łyżeczką wyciągamy nasiona tak aby powstało łódkowate wgłębienie .

  2. Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy do miękkości ( bez dodatku soli). Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy.

  3. Do miski dajemy mięso,2 jajka,podsmażoną cebulę, ryż , bułkę ,przyprawy i wyrabiamy na jednolita masę .

  4. Farsz nakładamy na cukinię.Pieczemy w temp. 175 stopni ok 40-50 min .

  5. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 16 maja 2013 dla mnie pycha, za pomysł zostawiam "kciuka"

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

metax_a 01 sierpnia 2012 a po co sie tuczyć olejem, ryżem i bułką?
wystarczy miesem mielonym,cebuląi papryką nafaszerować cukinie i wsadzić do piekarnika i gotowe!
Sycące, dietetyczne i przepyszne !!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 15 lutego 2012 znajomy przepis ;) latem robilam podobne, tylko z baklazanem- pysznosci :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń