Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cukinii z delikatnym farszem mięsnym.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 206
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 529
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 206
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 529
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Składniki
- ryż ugotować na miękko w lekko osolonej wodzie -cebule kroimy w drobna kostkę i smażymy razem z mięsem mielonym ok 10 minut (delikatnie posolone i popieprzone) -cukinie myjemy dokładnie i przekrajmy w wzdłuż na połowę i wydrążamy środek z pestkami(tak aby w środku powstało zagłębienie na nasz farsz) a następnie obgotowujemy w osolonej wodzie( cukinia powinna być po obgotowaniu miękka ale nie rozgotowana) -łączymy razem ryz i mięso mielone i doprawiamy do smaku solą kucharkiem i pieprzem a następnie nakładamy farsz na cukinię -układamy cukinie na formie do zapiekania i zapiekamy ok 10-15 minut i pod koniec posypujemy serem żółtym Podawać z sosem pomidorowym.Smacznego