Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon warzyw i grzybów w pełni, cukinia upieczona z farszem grzybowo-warzywnym zamiast schabowego zachwyci smakiem.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 21
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 515
Polecam.
Odsłon: 107
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 116
Składniki
Cukinię umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać umyte, pokrojone drobno grzyby i razem smażyć kilka minut. Gdy grzyby się zrumienią dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, dodać pokrojony w kostkę miąższ z cukinii, chwilę podsmażyć mieszając po czym dodać obrany ze skórki i pokrojony pomidor. Dusić kilka minut aż sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Farszem napełnić wydrążone cukinie, piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Podawać z ryżem lub ziemniakami, posypaną szczypiorkiem lub natką pietruszki.