Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana indykiem

Cukinia faszerowana indykiem

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 1227

Dodano: 13.07.2017

Odsłon: 3714

Pysznie i treściwie. Smacznie i prosto. Polecam.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinie poprzekrawaj wzdłuż. Wydrąż środki. Miąższ zachowaj i drobno posiekaj. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa podsmaż na oliwie. Gdy zmiękną dodaj mięso. Przesmaż całość przez ok. 10 minut. Gdy mięso przestanie być surowe dodaj koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmaż jeszcze przez 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzuć ryż i posiekaną pietruszkę. Dopraw do smaku pieprzem, solą i słodką papryką. Cukinie napełnij farszem. Wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj przez 20 minut w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń