Do góry

Desery Przepis na:

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19056

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana mięsem i ryżem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej 3 łyżki oleju i zrumień pokrojoną cebulę oraz czosnek. Włóż mięso i smaż chwilę. Dodaj ugotowany ryż, zielony groszek, włóż przecier pomidorowy i smaż chwilę razem. Przypraw farsz.

  2. Cukinię przekrój na pół, wydrąż nasiona. Miseczki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz ponad godzinę w temp. 190°C. Przed końcem posyp startym żółtym serem. Zapiekaj chwilę.

  3. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń