Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam warzywa, w lodówce muszę mieć pieczarki, szpinak, brokuła i cukinię, wtedy nie boję się, że zabraknie mi pomysłu na obiad
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7246
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 161
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 185
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7246
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 161
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 185
Składniki
1. cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ (ja wykorzystuję go na zupę-krem), cukinię posolić, odstawić, 2. cebulę pokroic, pieczarki drobno pokroić, razem z cebula poddusić na oleju, doprawić jarzynką i pieprzem, 3. pieczarki wymieszać z ugotowanym ryżem i serkiem (ja najlepiej lubię Almette ze szczypiorkiem), doprawić finalnie, 4. cukinie osuszyć, napełnić farszem, ułozyć na blasze, piec przykryte folią ok 30 min, na koniec zdjąć folię i piec jeszcze ok 20 min, aż cukinie fajnie się przypieką, smacznego