Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana pieczarkami

Cukinia faszerowana pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 300 Ocena: 4059

Dodano:

Odsłon: 4848

uwielbiam warzywa, w lodówce muszę mieć pieczarki, szpinak, brokuła i cukinię, wtedy nie boję się, że zabraknie mi pomysłu na obiad

Składniki

  • młode cukinie 2 szt
  • ryż ugotowany 1/2 torebki
  • pieczarki ok 40 dag
  • cebula
  • serek śmietankowy
  • olej
  • sól, pieprz, jarzynka
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ (ja wykorzystuję go na zupę-krem), cukinię posolić, odstawić,
    2. cebulę pokroic, pieczarki drobno pokroić, razem z cebula poddusić na oleju, doprawić jarzynką i pieprzem,
    3. pieczarki wymieszać z ugotowanym ryżem i serkiem (ja najlepiej lubię Almette ze szczypiorkiem), doprawić finalnie,
    4. cukinie osuszyć, napełnić farszem, ułozyć na blasze, piec przykryte folią ok 30 min, na koniec zdjąć folię i piec jeszcze ok 20 min, aż cukinie fajnie się przypieką,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń