Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia. Łódeczki z niespodzianką"
Polecam.
Odsłon: 808
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 38
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9180
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10462
Polecam.
Odsłon: 808
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 38
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9180
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10462
Składniki
Kaszę przepłucz zimną, a później gorącą wodą. Zalej wrzątkiem, gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki. Miąższ pokrój w kostkę. Cebulę poszatkuj, posiekaj drobno pomidor, paprykę oraz umyte pieczarki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dodaj cukinię, pieczarki, a po chwili paprykę, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowaną kaszę i pomidory, wymieszaj. Napełnij połówki cukinii, podlej bulionem, obłóż serem i oprósz ziołami. Piecz 40 min w 200 st.
Czas ok. 80 min; porcja – 310 kcal, cena 3,50 zł.Źródło: Świat kobiety