Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Składniki
Czosnek posiekaj, cebulę pokrój na piórka i podsmaż na oleju przez minutę.
Dodaj cukinię pokrojoną w półplasterki 1 cm grubości. Posyp solą i duś pod przykryciem ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj do warzyw pokrojone pomidory i oliwki. Smaż chwilkę, aby pomidory puściły sok i nie straciły twardości.
Zdejmij patelnię z ognia, przypraw pieprzem i delikatnie skrop octem jabłkowym. Podawaj z młodymi ziemniaczkami na obiad lub na zimno jako sałatkę.