Do góry

Dodatki Przepis na:

Cukinia na ostro w tunezyjskim stylu

Cukinia na ostro w tunezyjskim stylu

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 4115

Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry. Natrzeć przyprawami i tunezyjską oliwą z oliwek o smaku ostrej papryki oblać obficie wszystkie plastry. Zapiekać w piekarniku.

Składniki

  • Cukinia 1 szt.
  • Sól 1 łyżka
  • Pieprz 1 łyżka
  • Kardamon - 1 łyżeczka
  • Cząber - 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek o smaku ostrej papryki tunezyjska - 3 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię należy umyć a następnie pokroić w dość grube plastry.
    Plastry rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem, następnie obsypać wszystkimi przyprawami z dwóch stron.
    Tunezyjską oliwą z oliwek o smaku ostrej papryki (można już dostać w Polsce) oblać obficie wszystkie plastry.

  2. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do ok. 180 stopni , piec około 20 min, można od czasu do czasu obrócić plastry, aby zarumieniły się z dwóch stron, ale nie jest to konieczne.
    Doskonały dodatek do mięs, ale i świetna przekąska.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KatarzynaK 04 sierpnia 2014 Nie wiedziałam że cukinia może tak smakować :) i to dzięki tej oliwie.
Super przepis
Polecam i pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń