Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia po bolońsku"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 91
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 34
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 91
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 34
Składniki
Marchewkę, cebulę i por obierz, opłucz, drobno pokrój. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, smaż mięso ok. 10 min. Po 6 min dołóż pokrojone warzywa. Wymieszaj z koncentratem i zasmaż.
Pomidory (bez skórki) zmiksuj z 50 ml czerwonego wina. Dopraw suszonym tymiankiem i bazylią. Dodaj do mięsa. Duś 10 min. Dopraw.
Cukinie umyj, pokrój na duże kawałki, wydrąż, zostawiając warstwę miąższu na spodzie. Napełnij farszem, posyp startym serem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 20 min w 200°C.
<strong>Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej</strong>Źródło: Świat kobiety