Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia w Panierce jak Schabowy.

Cukinia w Panierce jak Schabowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 458 Ocena: 8126

Dodano:

Odsłon: 5143

Najlepiej smakuje prosto z patelni jeszcze ciepła,bardzo lubię podawać ją z sosem czosnkowym,jako samodzielne danie lub przekąska.

Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia
  • sól i pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • 1 jajko L
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć obrać ze skórki chyba,że jest to młoda cukinia to można skórkę pozostawić.
    Pokroić na plastry 1,5-2 cm,posolić i odstawić na durszlaku,żeby puściła sok na ok.10 min.
    Po tym czasie roztrzepać na talerzyku jajko,ze szczyptą soli,pieprzu oraz curry.
    Krążki cukinii obtoczy w mące,w jajku,na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na złoto.
    Podawać na ciepło np.z sosem czosnkowym,chodź sama bez niczego też jest pycha.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anikana 05 lipca Właśnie podałam cukinię w panierce (zamiast ziemniaków do mięsa), a tu przepis:). Ja nie obieram ze skórki i nie solę - "flaczeje". Natomiast kroję wzdłuż i usuwam gniazda nasienne. Było pysznie:). Na drugi raz pomyślę o sosie czosnkowym.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

catha 29 czerwca Bardzo lubię cukinie pod każdą postacią, ten pomysł jest świetny.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 czerwca To jest to...uwielbiam tak podaną cukinię...najlepsza na świecie:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 27 czerwca Robię dokładnie tak samo i sos czosnkowy obowiązkowo :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń