Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia w sosie winegret

Cukinia w sosie winegret

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 1135

ZDROWE SZYBKIE I SMACZNE

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię opłukać, odciąć końce. Cukinię pokroić na plasterki. Zagotować 2 l wody, osolić ją, wrzucić cukinię, gotować 2 minuty od chwili, gdy woda ponownie zagotuje się. Cukinię odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Czosnek obrać, wymieszać z sosem winegret, sosem polać plasterki cukinii, odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce i podawać na przystawkę. Przed podaniem cukinię można posypać listkami świeżej bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń