Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia w zalewie

Cukinia w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 194

Dodano:

Odsłon: 807

Fajne do dania głównego jak i na zimę

Składniki

  • do słoika:Gałązki kopru,
  • pół łyżeczki gorczycy,
  • ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • 4 ziarenka ziela angielskie,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 średnie marchewki,
  • 6 kg cukinii.
  • zalewa:1 litr wody,
  • 8 łyżek octu Jamar lub innej firmy 10%,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka soli.
  • Zalewę zagotować, ostudzić(ja zawsze gotuję więcej zalewy), tym razem z 5 litrów wody.
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Cukinii nie obierać tylko umyć i wydrążyć środek pokroić dowolnie. Do słoików włożyć wszystko z opisu oraz pokrojoną cukinię, zalać wystudzoną zalewą, zakręcić słoiki, wstawić do garnka, zalać wodę prawie pod pokrywkę. Pasteryzować 15 minut od zagotowania na wolnym ogniu. Z tych samych składników robię też korniszony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń