Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia z curry

Cukinia z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 346

Dodano:

Odsłon: 24135

Prosta i smaczna przystawka.

Przygotowanie

  1. Cukinie nie obieram, tylko wyjmuję miąższ. Kroję na półksiężyce lub ćwiartki. Cebulę kroję w plasterki.

  2. Gotuję wodę z przyprawami. Jak mi zabraknie zalewy to dogotowuję następną porcję.

  3. Na dno słoika wkładam plasterek cebuli a potem porcjami cukinię, a w połowie słoika znów wkładam cebulkę. Na koniec rzucam parę ziarenek gorczycy.

  4. Zalewam zalewą:) Pasteryzuję 15-20 minut. Wyjmuję słoiki i stawiam do góry dnem. Tak samo można zrobić ogórkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelcia 27 września 2011 Zrobiłam cukinie i ogórki,a za jaki czas mozna już spozywać?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 17 września 2011 Wypróbuję, bo cukinii u nas w tym roku w ogrodzie jak mrówek;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń