Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z kaszą kuskus"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Kuskus zalewamy taką ilością wrzątku, by lekko pokrył kaszę, solimy, delikatnie mieszamy widelcem i odstawiamy do napęcznienia. Cebulę siekamy, a marchewkę kroimy w kosteczkę.
W garnku doprowadzamy do wrzenia lekko osoloną wodę. Wrzucamy przekrojone na pół, pozbawione gniazd nasiennych cukinie. Gotujemy 10-15 minut, aż będą na pół miękkie. Odsączamy, studzimy i łyżeczką wydrążamy miąższ.
Cebulę przesmażamy na tłuszczu, dorzucamy marchewkę i pokrojony w kostkę miąższ cukinii. Chwilę smażymy i odstawiamy do przestudzenia.
Chłodne warzywa łączymy z kaszą i posiekanym koperkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy. Farszem napełniamy cukinie, na wierzchu układamy pokrojone w kawałki szprotki, dekorujemy koperkiem.Źródło: Rewia