Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowa zapiekanka z fetą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 728
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 728
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
50 minut • Porcja 470 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis na 4 porcje
20 dag sera feta 5 mniejszych cukinii
Cebulę obierz i drobno pokrój. 4 cukinie umyj i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj cukinie. Smaż na małym ogniu około 5 minut. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Ser pokrój w kostkę. W misie roztrzep jajka z jogurtem, wsyp proszek do pieczenia i mąkę. Dodaj ser i wymieszaj.
Warzywa z patelni wyjmij łyżką cedzakową i dołóż do ciasta. Dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
Formę wysmaruj masłem i wlej do niej ciasto. Ostatnią cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Równomiernie rozłóż je na cieście i posyp słodką czerwoną papryką.
6 Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz około 30 minut, aż wierzch się ładnie przyrumieni.Źródło: Kobieta i życie