Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowe placki z musem bobowym"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 103
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 807
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 523
Składniki
Cukinię umyj, obetnij końce i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soków i przełóż do miski. Następnie wymieszaj ze startym parmezanem, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj jajko, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i usmaż placki.
Ugotuj bób na miękko w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i obierz z łupinek, zmiksuj. Do masy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlej sok z cytryny, oliwę i dopraw chili. Całość połącz. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, wymieszaj ją z przegotowaną wodą. Usmażone placki podawaj polane musem z bobu. Obok ułóż kawałki grillowanego boczku.Źródło: Na żywo