Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowe poduszeczki"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 31
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2244
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 31
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2244
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 251
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Składniki
Cukinię umyj, obierz i wytnij pestki. Zetrzyj na tarce o małych otworach. Lekko odciśnij. Ser zetrzyj na dużych oczkach. Mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Zieleninę wymieszaj z cukinią. Połącz wszystkie z roztrzepanymi jajkami.
Na dużej patelni rozgrzej grubszą warstwę oleju. Nastaw piekarnik na 130oC i przygotuj duży, płaski talerz. Na olej nakładaj łyżką do zupy równe placuszki. Zostaw odstępy między nimi, bo troszkę urosną. Smaż z obu stron po około 1-2 minuty na rumiany kolor.
Usmażone placki odkładaj na talerz wstawiony do piekarnika. Każdą warstwę placków przełóż papierowym ręcznikiem, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj gorące, ozdobione kleksem z majonezu i posypane koperkiem. Dobrym dodatkiem będzie też pikantny keczup.Źródło: Naj