Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowe wachlarze"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 256
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Rzodkiewki i szczypiorek opłucz, poszatkuj. Wymieszaj z łyżką octu winnego. Dopraw solą i pieprzem. Ser pokrój w plasterki. Bułkę tartą wymieszaj ze szczyptą przyprawy do grilla oraz przeciśniętym czosnkiem. Cukinie umyj, ponacinaj wzdłuż, tworząc wachlarze.
Nacięcia oprósz solą. Powkładaj w nie pokrojone w półplasterki pomidory i ser camembert. Posyp bułką tartą. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop oliwą. Zapiekaj 20 min w 180 st. Podawaj z sałatką rzodkiewkową.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 380 kcal, cena 5,10 zł.Źródło: Świat kobiety