Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i bardzo delikatne burgery:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Pierś drobniutko pokroić i usmażyć. Cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarła,nasolić łyżeczką soli i po 15min.odcisnąć z wody. Dać do miski cukinię ,podsmażoną pierś,bułkę tartą,jajka ,papryczkę oraz przyprawy. Masę dobrze wyrobić,jeśli by była rzadka dosypać tartej bułki. Doprawić do smaku ,z solą uważać bo wcześniej cukinia była solona. Formować jak kotlety mielone,obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor. Bułki przeciąć na pół ,na spodnią część położyć plaster sera żółtego i zapiec w piekarniku. Na bułkę położyć burgera,warzywa,majonez..to już nasza inwencja co damy.
Smacznego życzę!