Do góry

Desery Przepis na:

Cukiniowy piernik

Cukiniowy piernik

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2001 Ocena: 10105

Dodano: 14.06.2018

Odsłon: 135

Wilgotne i smaczne ciasto do kawy.

Składniki

  • Składniki:
  • Margaryna 1 kostka
  • Olej ½ szklanki
  • Cukier 1 ½ szklanki
  • Jajka 2 szt.
  • Kakao 1 łyżka kopiata
  • Mąka pszenna 2 ½ szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona ½ łyżeczki
  • Sól ½ łyżeczki
  • Maślanka ½ szklanki
  • Cukinia starta 2 szklanki
  • Przyprawa do piernika 1 opakowanie
  • Tłuszcz do formy
  • Bułka tarta do formy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę, cukier, jaka utrzeć na pulchną masę. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, kakao i przyprawę do piernika. Dokładnie wymieszać, wlać maślankę, olej i wsypać startą cukinię. Raz jeszcze dokładnie wymieszać, wylać do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę, po upieczeniu możemy posypać cukrem waniliowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basiliana 14 czerwca Uwielbiam takie wilgotne ciasta, a z dodatkiem cukinii jeszcze nie próbowałam. Wygląda pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń