Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Curry wołowe"
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 35
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 201
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Składniki
Oczyść wołowinę i pokrój na małe kawałki. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i szybko obsmaż mięso. Następnie wyłóż je na talerz.
Oczyść papryczkę chili, obierz ząbki czosnku i imbir.
Papryczkę chili z czosnkiem pokrój w drobne kawałki, a imbir zetrzyj na tarce.
Podsmaż papryczkę, czosnek i imbir w sosie ze smażenia mięsa. Dodaj kumin, przekrojoną wzdłuż laskę cynamonu i włóż na patelnię mięso.
Podlej mlekiem kokosowym i małą ilością wody oraz pokrop sosem sojowym. Powoli duś mięso pod przykryciem.
Oczyszczone papryki i cebulki pokrój drobno, dodaj do miękkiego mięsa. Dodaj orzechy i podgotuj.
Wmieszaj posiekaną drobno kolendrę, dopraw sosem sojowym i sokiem z limonki. Podawaj z długim ryżem.
Czas przygotowania: 75 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień