Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Curry z indyka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę.
Rozgrzej olej i obsmaż mięso razem z cebulą. Kiedy mięso zmięknie, dodaj curry. Wymieszaj i smaż chwilę.
Pod koniec wlej śmietanę. Wymieszaj , podgrzej. Przypraw jeszcze raz do smaku. Podaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Takie curry możesz przyrządzić ze schabu środkowego, cielęciny, jagnięciny. Wegetarianie mogą przygotować curry warzywne.
Obgotowane różyczki kalafiora oraz fasolkę szparagową obsmaż razem z pokrojoną cebulą oraz cukinią (dynią). Wsyp curry, podsmaż. Zalej śmietaną, podgrzej, przypraw do smaku.
<strong>Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>Źródło: Takie jest życie