Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Curry z indyka"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 35
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 239
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 814
Składniki
Mięso opłucz, osusz, potnij w kostkę. Oprósz curry i skrop sosem sojowym. Ząbki czosnku obierz, rozetrzyj, dodaj do mięsa. Odstaw je na 30 minut.
Strączki fasolki oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Marchewkę obierz, potnij w słupki. Papryki oczyść, pokrój w cienkie paski.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć przyprawione mięso. Smaż przez chwilę. Dołóż rozdrobnione warzywa. Podlej bulionem i duś pod przykryciem około 20 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Tina