Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, egzotyczne.... zupelnie inna wersja podania kalafiora...tradycyjna przystawak z Indii... w potrawe ta trzeba sie wsmakowac..
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 302
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
*make wymieszac z odrobina wody na delikatna gesta mase. dodac chili, kolendre, gorczyce, kmin rzymski, kurkume i sol. dodac pozostala wode i wymieszac. *podgrzac olej w rondlu, dodac paste z przyprawami i smazyc ciagle mieszajac ok 5 min. jesli sos jest za gesty dodac odrobinke wrzatku. *dodac rozyczki kalafiora i mleko kokosowe. dusic az kalafior bedzie miekki ale nie za bardzo... na koniec dodac sok z cytryny i wymieszac. *mozna posypac swieza, poszatkowana kolendra potrawa idealnie nadaje sie do ryzu basmatii i shisz kebab (czyli czegos w stylu szaszkyka z kurczaka lub baraniny)