Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartka z kurczaka na ostro

Ćwiartka z kurczaka na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 718

Dodano:

Odsłon: 1606

Przygotowałam mięso z kurczaka w słodko-kwaśnej marynacie. Dodatek miodu, octu i musztardy to nowa odsłona pysznego mięsa.

Składniki

  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 1 łyżeczka sosu chili
  • 1 łyżeczka jabłkowego octu
  • 1 łyżeczka ketchupu łagodnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmiażdżony czosnek wymieszać z ketchupem, musztardą, octem, sosem chili i miodem.

  2. Ćwiartkę podzielić na 2 części, natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie posmarować marynatą, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.

  3. Przełożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, w kilku miejscach rękaw nakłuć igłą, wstawić na 45-50 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń