Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki kurczaka pieczone z młodymi ziemniakami w rękawie do pieczenia, podane z marynowaną papryką.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 753
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 753
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Składniki
Ćwiartki z kurczaka myjemy, rozcinamy na dwie części każdą, tak żeby pałki i bioderka były oddzielnie. Ziemniaki obieramy, myjemy. Wszystko wkładamy do większej miski, dobrze skrapiamy olejem, posypujemy przyprawą i solą, dobrze mieszamy wcierając przyprawy. Odmierzamy rękaw, układamy w nim kawałki kurczaka i ziemniaki w całości. Rękaw dobrze zawiązujemy z obu stron, nakłuwamy igłą 10 razy. Gotowy rękaw wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po godzinie pieczenia rozcinamy górę rękawa, odchylamy boki i ponownie zapiekamy 20 minut.
Upieczone kawałki kurczaka podajemy z upieczonymi ziemniakami i marynowaną papryką. Smacznego!!!