Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm czy zawsze trzeba jeść ziemniaki? Stwierdzam że nie ponieważ naszło mnie dziś inaczej bez smażenia i duszenia.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 143
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 79
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 143
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 79
Składniki
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać umyte i pokrojone w części ćwiartki kurczaka (dodam że mam swoje) oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Gotować na wolnym ogniu z pół przykrytą pokrywką do czasu wyparowania szklanki wody, dodając ziela angielskie, liść laurowy oraz część natki pietruszki.
W międzyczasie do szklanki lub słoika dodać pół szklanki wody, śmietanę oraz mąkę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso
I zagotować do powstania sosu.
Dodać resztę natki pietruszki, zamieszać.
Podałam z ryżem oraz groszek z marchewką na maśle.