Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki marynowane, pieczone w miodzie i musztardzie z różowym ryżem.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 418
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Do miski wlać ocet, pół szklanki wody i sól, wszystko wymieszać i podlać ćwiartki. Marynować przez min 20 minut. Wyjąć i osuszyć. Polać miodem i musztardą. wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ćwiartki posypać bułką tartą, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut.
Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą ( na jedną porcję ryżu 2 porcje wody) dodać sok z buraka i odrobinę soli. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki.
Podawać Smacznego.