Do góry

Dodatki Przepis na:

Ćwikła

Ćwikła

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 47082

Dodano:

Odsłon: 8783

Ćwikłę podaję w osobnej miseczce jako dodatek do domowych wędlin.

Składniki

  • 800 g buraków
  • 80 g świeżego startego chrzanu
  • 6 łyżek białego octu winnego
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • sól ,cukier
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki wyszorowałem ,owinąłem w folię aluminiową i piekłem 2 godziny w temperaturze 200°C. Kiedy wystygły ,obrałem i starłem na tarce o małych oczkach. Dodałem chrzan i dokładnie wymieszałem.
    Do octu dodałem 3 łyżki wody ,kminek ,zagotowałem i zdjąłem z ognia. Dodałem do buraków ,dokładnie wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 24 kwietnia 2014 u mnie na świątecznym Wielkanocnym stole nie może obejść się bez ćwikły.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 22 kwietnia 2014 buraczki z kminkiem zrobione na zimę jadłe,więc i ćwikła będzie pyszna:) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 21 kwietnia 2014 Ciekawa jestem jak smakuje z kminkiem, ale tez ciekawa jestem, czym szorowales buraki :-)))) Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń