Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ćwikła chrzanowa"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 93
Składniki
Buraki wyszoruj. Włóż do rondla, zalej 2 litrami zimnej wody. Gotuj ok. 30 minut do miękkości. Odcedź, ostudź, obierz. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Osącz z nadmiaru soku.
Dodaj chrzan, sok z cytryny do smaku, przypraw cukrem i solą, wymieszaj. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc). Ćwikłę przechowuj w lodówce do dwóch tygodniu. Możesz też napełnić nią słoiczki i zapasteryzować (5 minut).
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie