Do góry

Desery Przepis na:

Cycki murzynki

Cycki murzynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 18233

Ciekawy sposób na poprawienie sobie humoru :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: 6 białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywna pianę dodajemy 0,3 szklanki cukru (ja dodaje trzcinowy wtedy biszkopt nabiera ładnego beżowego koloru no i smaku lepszego) , dalej ubijamy dodając naprzemiennie mąkę i żółtka oraz aromat i proszek do pieczenia, wylewamy na wysmarowana formę do ciasta i pieczemy 30 min w 160stopniach we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjmujemy i czekamy jak lekko przestygnie, górna przypieczona warstwę odkrawamy.

  2. Biszkopt mamy ostudzony więc gotujemy budyń dodajemy żelfiksu i resztę cukru, wylewamy na niego budyń, kładziemy na ciepły budyń biszkopty moczone w rumie, odstawiamy do lekkiego ostudzenia, przygotowujemy polewę czekoladową, która polewamy wszystkie biszkopty i kładziemy na każdym rodzynkę ewentualnie żurawinę (rodzynki / żurawinę można również namoczyć w rumie )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

plastelina 22 lipca 2015 A CO ZROBIC Z POŁOWA KOSTKI MARGARYNY ...BO NIE JEST NIGDZIE NAPISANE DO CZEGO JA WYKOZYSTAC

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aDa72 07 maja 2011 co w tym obleśnego ;P przecież to w końcu tylko nazwa ;] super przepis ;D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 marca 2011 przepis ciekawy,kiedyś robiłam podobne,ale za to nazwa-fuj,obleśna:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń