Do góry

Desery Przepis na:

Cygański bigos

Cygański bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 23

Przepis wart wypróbowania: "Cygański bigos"

Składniki

  • Po pół kg kiszonej kapusty
  • pieczarek i cebuli
  • 70 dag wędzonej kiełbasy
  • 4 korniszony
  • duża pietruszka
  • 5 suszonych śliwek
  • 20 dag koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • majeranek
  • maggi
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyska (zacho dniopomorskie)

  2. Kapustę trzykrotnie opłucz, odciśnij, posiekaj. Zalej wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, osól. Ugotuj do miękkości.

  3. Pietruszkę, pieczarki i cebule obierz, pokrój w kostkę. Kiełbasę, korniszony i suszone śliwki pokrój na nieduże kawałki.

  4. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż pietruszkę, dodaj do garnka z kapustą. Podsmaż pieczarki, kiełbasę i cebule, przełóż do kapusty. Dorzuć korniszony, śliwki i koncentrat, przypraw. Duś 90 min.

  5. czas przygotowania: 140 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 2,20 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: cygański bigos

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!