Do góry

Dania główne Przepis na:

Cynaderki

Cynaderki

Autor: olina102

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 337

Dodano: 15.08.2012

Odsłon: 9883

Pyszne i ...niecodzienne.

Składniki

  • nerka, 4 szt.
  • cebula duża, 1 szt.
  • sól, pieprz do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdą nerkę przepoławiam na pół, wycinam tłuszcz i wkładam do miski z dużą ilością wody z łyżką octu. Trzymam około pół godziny

  2. Następnie kroję na cienkie , półcentymetrowej grubości paseczki. Wrzucam na rozgrzany olej i mieszam. Pieprzę i solę.

  3. Smażę ok. 40 minut. U mnie jedzą je na zimno, do chleba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 16 sierpnia 2012 Bardzo lubię cynaderki, robię je inaczej, ale muszę spróbować Twojego sposobu. Pozdrawiam.

28 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń